Elävästä mallista on kyllä todella virkistävää piirtää ja maalata. Täytyy koittaa kotonakin saada vaikka kavereita poseilemaan nopeisiin luonnoksiin.

Tällä kertaa prifiili mallina oli eri vanha herra. Hirveän rauhaton kun tahtoi koko ajan tehdä liikettä suuntaan tai toiseen. Ilme oli jotenkin hauskan ylhäisen yrmeä, satunnaisen pienen virneen saattelemana suunpielessä.

Tehtävänä oli tehdä haalea luonnos lyijykynällä ja maalata sitten guasseilla päälle itse värillinen teos. Vähän pohdin että näinköhän lyijäriä kannattaisi käyttää kun olen tottunut siihen jo että oma opettaja Suomessa kehoittaa käyttämään mieluummin puuvärejä, kun ne eivät suttaa siinä missä lyijykynä. Itseasiassa lyijykynän suttaavuutta oli hauska hyödyntää kun se toi oman lisänsä varjo alueille ja esim kulmakarvoihin.

Guassimaalaus1-normal.jpg

Okran eri sävyjä. Mallin viereen asetettu valaisin loi kovan lämpimän keltaisen sävyn kasvoihin.

Guassi on vähän ikävä maalata kerros kerrokselta kun ei ole tottunut kyseiseen maaliin, tuntui että alempi kerros lähti aina luistelemaan. Jälki on omasta mielestä vähän kakkumainen.

tartupaintingclass-normal.jpg

Kurkistus luokkaan Siellä se taas liikkuu eikä oo paikoillaan mokoma :D 

Jotenkin minusta rennommat profiilit on kiehtovampia.

Tästä tulee jotenkin nyt mieleen propagandajuliste kaikessa jäyhyydessään.

Tartupaintingman-normal.jpg

Paidan varjostukset ja raidoitus jäi tekemättä kun viimeisellä oppitunnillani en enään ehtinyt. Oishan tunnit jatkunu ensiviikolla, mutta minä tyttö palasin suomeen. Valot ja varjot vetävät minua puoleensa, täytyy yrittää huomioida niitäkin tulevaisuudessa, varsinkin niiden värejä ja heijastuksia.

Seuraavaan kertaan!